Kapitel 1: Kampen mot Hugodörren!

Hugodörren va föralltid glad, bara han fick sitt dagliga havre, men en dag glömde drängen ge honom havre då åt hugodörren drängens barn, alla 12 stycken, som ett hot att aldrig igen glömma hans havre. Och alla levde lyckliga i alla dagar! tills de året de blev missväxt och hugodörren kunde inte längre få sin dagliga havre. Hugodörren blev vansinnig, drängen visste inte vad han skulle ta sig till. Det var då han fick sin uppenbarelse. Hugodörren, som vi kanske glömt nämna, var ett fruktansvärt monster som härjade i den norska staden Trondheijm. 

Drängen fick som sagt en uppenbarelse där han kom på att han skulle måla gräs brunt och ge till hugodörren. det misslyckades. Hugodörren var smartast i sin klass när han gick i skolan och föll inte för tricket. Nu fruktade dom alla för de värst. De kallade ihop till krismöte, hela staden var i fara! Ingen visste när eller hur, men alla visste att han skulle attackera! I krismötet befann sig Haakan, Lisen och lilla vickevire! ledare för gruppen var Drängen, vid namn Ürban. Medans Hugodörren låg och planerade sitt anfall uppe i sin grotta disskuterades det hetsigt om huruvida de skulle försvara staden. Ürban ville laga till en massiv köttbulle som skulle släcka bestens hunger. Dom andra höll dessvärre inte med. Visst var det en bra tillfällig lösning, men va skulle hända när den blev hungrig igen? Fasa..
Så efter timmar av vel hit och dit lyckades dom 3 andra övertala Ürban att det ändå vettiga alternativet var att.. Då kom Bruno Sundh förbi med en talrik fransk omelett, Peter pan som hade sett det hela tog sig för pannan i vrede och skrek: Mannar, lasta kanonerna, om 7 sekunder tar vi den jäveln. 6... 5... 4... 3... 2... 1... PANG! Ett moln av aska var framför deras ögon! Var Hogödörren död? Hade de äntligen fått ett slut på detta? Ett vrål hördes, och fram från molnen kommer hugodörren mot dem i all världens hastighet! Peter, som stadigt stod vid rodret, styrde likt han aldrig styrt förut. Dessvärre räckte inte hans fantastiska navigation. Hugodörren va snart ikapp dom och till allas stora fasa började den… Kim som precis hade simmat dagens 100meter bröst fick nöja sig med oxejärpe och rotmos till lunch.. Peter som hade fått sin näsa böjd i en strid vid ryska gränsen pustade ut. Nu hängde Peters liv på en väldigt tunn tråd. Vad skulle han ta sig till? Det var då han kom på det, hans lunchlåda sedan förra måndagen som han inte ville ha han skulle kunna ge den till hugodörren.

han öppnade försiktigt den väl förseglade lunchlådan och upptckte till sin stora förvåning att Leif Loket Olsson låg och snarkade i lådan. Det får duga tänkte peter som plockade ur Loket och kastade honom mot Hugodörren. Hugodörren slukade honom hel, och spottade sedan ut de sega bitarna från lokets möra kropp. Hela staden stod stilla för ögonblicket. Efter många långa sekunder fall hugodörren ner på marken. Han hade hamnat i en matkoma. Nu hade de tid att avsluta denna vildes liv. tänkte Mats sundin efter ha suttit i sin trädgård och ätit puckar. Han tände upp en lägereld och började försiktigt grilla Hugodörren. Möööör ska du bli skrek han, när plötsligt hans vänster hand ploppade av. Mats blev förjävla arg och la fokus på handen istället för på hugodörren. Det blev ett misstag han sent skulle glömma.

Hugodörren vaknade upp och fick se Mats beundra handen. Alla såg på medans det vidundret åt upp mats, inte för att han var hungrig, utan bara för rent nöje! Han var nu en best de aldrig tidigare skådat.

Hugodörren, nu både en Leif loket Olsson och en Mats sundin mättare,reste sig på bakbenen och röt något obegripligt på hugodörriska. Alla förstod dock vad han menade. Han utmanade Peter pan på en tvekamp. Så var det dags, tvekampen skulle börja. Peter mot hugodörren. Skulle Peters vishet slå hugodörrens styrka? Hela Trondeim stod vid sidan om och skrek egna hejjaramsor. Hugodörren tog initiativ direkt och gick till attack. Peter vek undan och fick upp en curlingsten som han, vildsint, kastade mot hugodörren. Det blev en fullträff, dessväre utan större verkan. Hugodörren gnällde till lite fort men va sen tillbaka på benen. Han röt ett avgrundsvrål och for fort emot Peter som nu var intryckt i ett hörn. Vad skulle han göra? Nu såg det inte bra ut för peter! PANG! lät det när hugodörren sprang in i tegelväggen so peter var inträng vid. Hugodörren kom med sådan kraft att peters kropp gick i bitar och dekorerade den tidigare bruna tegelväggen röd. hugodörren vände sig nu blodig om emot den virriga folkmassan som samlats kring den nu, för hugodörrens del, vunna tvekampen. Han pekade på en av dom fetare kvinnorna ur folkmassan, Engelbrekt, vilket betydde att det var hennes tur att slåss. Det hugodörren inte visste var att Engelbrekt hade gult bälte i judo... Det skulle bli giganternas kamp. Var detta det sista hoppet? Engelbrekt laddar upp genom att äta en powerbar som hon köpt på konsum för 14:90. Sedan var kampen igång, länge bråttades dem, länge slogs dem, men till slut tappade Hugodörren balansen. Engelbrekt hade nu ett väldigt överläge. dock ansåg hon, ärofylld som hon var, att avsluta en kamp när en motståndare ligger var emot hennes principer. Hugodörren fick resa sig och kampen fortsatte. Den fortsatte och fortsatte i dagar och nätter. Kämparna tycktes aldrig få slut på energi. Men så, på den 6 dagen av strid kom kampen till ett avgörande. Det var så lång tid det tog för den dumma norskan att hon hade superkrafter. Hon sa sin magiska formel och helt plötsligt kom det en flock björnar som klöste hugodörren i små, små bitar som sedan skulle serveras på festen. Folket jublade. Björnarna gjorde likaså. Festen var utan dess like. Björnar, människor, alla dansade! Hugodörrens kött var mycket mört och saftigt. Efter 2 veckors festande märkte björnarnas ledare, Hildur, att människornas ansikten hade börjat förvridas. Borde dom kanske inte ätit hugodörrens kött? björnarna hade ju inte gjort detta då dom var ett gäng riktiga finsmakare och skulle aldrig äta hugodörrkött. En efter en somnade människorna in. vad var påväg att hända egentligen? Hildur kallade sina närmaste björnbröder till ett krisråd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0